Instellingen

OM eist vijf jaar tegen verdachte (18) overval

Torenstraat-denhaag
Torenstraat-denhaag
DEN HAAG - Tegen een 18-jarige Hagenaar is vijf jaar celstraf geëist voor een gewapende overval op een winkel in het centrum van Den Haag. Hij wordt ervan verdacht dat hij op 21 december een natuurwinkel heeft overvallen in de Torenstraat.
De overvaller bedreigde een medewerkster en sloeg met een wapen tegen haar hoofd. Hij ging er vandoor met 410 euro aan kleingeld. De verdachte werd dezelfde dag nog aangehouden, hij had sporen achterlaten in de sneeuw.
Deze sporen leidde de politie rechtstreeks naar de woning van de verdachte. De jonge man ontkent dat hij de overval heeft gepleegd. Volgens hem heeft een ander de overval gepleegd, en heeft diegene zich bij hem thuis omgekleed. Deze kleding zou de 18-jarige verdachte nog in zijn bezit hebben.

Sportschoenen

Volgens de officier van justitie klopt er niets van dit verhaal. Uit onderzoek is gebleken dat de kleding die bij de verdachte thuis lag wel van hem is. Zo zouden bijvoorbeeld de sportschoenen door de moeder van de verdachte zijn afgerekend. Ook werd in de kelderbox het wapen aangetroffen.
De rechtbank doet uitspraak over twee weken.