Instellingen

Incidenten rondom overwinning Ajax in de regio

Voetbal
Voetbal
REGIO - Het behalen van het landskampioenschap door Ajax heeft zondag voor een aantal incidenten in de regio gezorgd. Zo hebben in Leiden op het station, voor aanvang van de kampioenswedstrijd, een man en een vrouw hun hond opgehitst tegen Ajax-supporters.
Het stel had het gemunt op Ajax-aanhangers die met de trein naar de kampioenswedstrijd reden. De hond heeft niemand gebeten, maar volgens reizigers scheelde dat weinig. De vrouw zou ook iemand hebben geslagen. De twee zijn aangehouden, de agressieve hond is in beslaggenomen
Na de overwinning van de Amsterdammers op FC Twenthe barstte in een woning van Ajax-fans in de Haagse wijk Wateringse veld een feestje los. De blije fans staken in de tuin aan de Laan van Wateringse Veld wat vuurwerk af en uitten enkele vreugdekreten. Een 43-jarige Hagenaar schold de voetbalfans de huis vol. Vervolgens klom de man op het dak van een schuur en gooide een steen door het raam. De man is aangehouden.

In elkaar geslagen

In Delft heeft een groep jongens een Ajax-supporter in elkaar geslagen. De politie hield gisteravond bij het Laantje van Mater 6 jongens aan in de leeftijd van 17 tot 19 jaar uit de regio Rotterdam. Ze waren betrokken bij meerdere vechtpartijen. De verdachten zijn voor verhoor meegenomen naar het bureau.