Politie schiet Remond P. neer

DEN HAAG - De voortvluchtige moordenaar Remond P. is donderdagmiddag door een arrestatieteam op de A12 bij Nootdorp aangehouden. De Voorburger is bij zijn arrestatie door de politie in zijn onderlichaam geschoten.
P. is naar het ziekenhuis gebracht en is niet in levensgevaar. Hij werd op 15 april in hoger beroep tot 15 jaar veroordeeld voor de moord op de Haagse vastgoedhandelaar Victor 't Hooft. 

Volgens de politie probeerde P. met zijn auto te vluchten via een andere weghelft. Daarbij raakte hij een auto waar een vrouw en kind in zaten. Zij kwamen met de schrik vrij. 

In verband met het politie-onderzoek is de afrit Nootdorp op de A12 in de richting van Utrecht enige uren afgesloten geweest. Analisten van politie Hollands Midden doen het onderzoek naar de aanrijding bij de arrestatie van P.  Een politiehelikopter heeft luchtfoto's gemaakt van de locatie.

Moord

Omdat P. eerder was vrijgesproken voor deze moord was hij op vrije voeten. Hij was al langere tijd spoorloos en hij stond nationaal gesignaleerd. Volgens het OM heeft de politie na zijn veroordeling alles op alles gezet om P. in de kraag te vatten.

De advocaat van Remond P. vertelt dat zijn cliënt is overgebracht naar het ziekenhuis van de Scheveningse gevangenis. Daar wordt gekeken naar zijn verwondingen en of hij kan worden overgebracht naar het huis van bewaring. De advocaat heeft P. nog niet gesproken met P., wel met de officier van justitie.

Ontkenning

Victor 't Hooft werd op 7 november 2007 doodgeschoten in de tuin van zijn huis aan de Bezuidenhoutseweg. P. heeft altijd ontkend iets met de zaak te maken te hebben. Zijn advocaat liet direct na het hoger beroep weten in cassatie te gaan tegen de uitspraak.

Deel dit artikel: