Instellingen

Stefan de Walle speelt Sinterklaas

Stefan de Walle
Stefan de Walle
DEN HAAG - Hagenaar Stefan de Walle zal Bram van der Vlugt opvolgen in de rol van Nederlands meest bekende hulpsinterklaas. Dat heeft zaterdagochtend korte tijd op de website van omroep NTR gestaan en is later op de dag door de omroep bevestigd.
Sinds 1986 nam Van der Vlugt rond de drukke decemberdagen de honeurs waar voor de sint bij grote televisie-optredens. En na 25 jaar trouwe dienst wordt de Hagenaar dus opgevolgd door zijn stadsgenoot, Stefan de Walle. De Walle (45) is onder meer bekend van zijn rol als zoon Kees in de tv-serie Flodder. De eerste maanden van dit jaar stond hij met het Nationaal Toneel op de planken in het toneelstuk Faust I & II.
Sinds vrijdagmiddag was Nederland in rep en roer, nadat het Sinterklaasjournaal aankondigde met een extra uitzending te komen. Het gonsde van de geruchten en de hashtag Sinterklaasjournaal werd trending topic op Twitter. Maar zaterdagochtend werd, waarschijnlijk per ongeluk, het bericht over de wissel op de website van de NTR geplaatst. De omroep liet in de loop van de middag weten dat het bericht klopt. Zaterdagavond werd het nieuws in een ingelast Sinterklaasjournaal officieel bekendgemaakt.