Instellingen

Grootschalige controle op Haagse tramlijnen

Controle op tramlijn
Controle op tramlijn
DEN HAAG - Bij een grootschalige controle op de Wouwermanstraat in Den Haag zijn tweehonderd bekeuringen uitgedeeld door de politie en HTM controleurs. Alle voertuigen van de tramlijnen 9,11,12 en 16 werden tijdens de controle binnenstebuiten gekeerd.
De reizigers werden vrijdagavond gecontroleerd op zwartrijden en op het bezit van wapens en drugs. De meeste bonnen waren voor zwartrijders, maar ook het niet kunnen tonen van identiteitsbewijzen, drugsbezit en dronkenschap waren aanleiding voor een proces verbaal.
Eén reiziger werd aangehouden omdat hij zei een nieuwe fiets voor veertig euro op straat te hebben gekocht. Vermoed wordt dat de man zich schuldig maakte aan heling.

Vreemdelingenpolitie

Ook was de vreemdelingenpolitie aanwezig. Deze hield drie mogelijk illegalen aan omdat deze personen geen identiteit konden tonen en geen Nederlands spraken. Ook werd een ‘verdwenen’ asielzoeker tussen de reizigers ontdekt. Hij werd ook direct mee naar het bureau genomen.
Bij de grootschalige controle werden ook drugshonden ingezet. De speurneuzen hebben geen harddrugs gevonden.

Honderd procent controles

Politie en HTM gaan net zo lang door met deze 'honderd procent' controles totdat de orde en het zwartrij-gedrag weer voldoende is teruggedrongen op deze probleemlijnen in de Haagse Schilderswijk.