Instellingen

Politie lost waarschuwingsschot

Aanhouding Croesinckplein
Aanhouding Croesinckplein
ZOETERMEER - Bij de aanhouding van een man met een vuurwapen op zak heeft de politie Haaglanden zaterdag in Zoetermeer een waarschuwingsschot gelost. Er zijn geen gewonden gevallen.
Op het Croesinckplein kregen twee mannen een woordenwisseling met een derde man. Toen de mannen een vuurwapen te voorschijn haalden, werd de politie gebeld. Toen de agenten eenmaal ter plaatste aankwamen, waren de mannen inmiddels vertrokken met een auto.
Op het Ambachtspad zagen de agenten later een auto rijden die aan het signalement voldeed. Bij het zien van de politiewagen, gingen de bestuurder er met flinke snelheid vandoor. De verdachten werden gevolgd door meerdere politiewagens. Op de Van Aalstlaan reden de mannen zichzelf klem op een doodlopend stuk en vluchtten de auto uit.

Eieren voor zijn geld

Eén van de agenten lostte een waarschuwingsschot, waarop één van de verdachten eieren voor zijn geld koos en zich overgaf. De andere man uit de auto wist te ontkomen. De aangehouden verdachte, een 34-jarige Amsterdammer, werd meegenomen naar het politiebureau.
Een zoektocht naar de ontkomen verdachten, waarbij ook politiehonden en de helikopter werd ingezet, leverde niets op. Ook het vuurwapen werd niet aangetroffen. De auto waarin het tweetal reed, werd voor onderzoek in beslag genomen. De recherche stelt een onderzoek in naar de ontkomen verdachte.