Instellingen

ADO DEN HAAG EUROPA IN

DEN HAAG - ADO Den Haag heeft zich in een ware thriller geplaatst voor Europees voetbal. Uiteindelijk werd FC Groningen na strafschoppen verslagen.
ADO Den Haag begon met een comfortabele 5-1 voorsprong aan de return en lange tijd hielden de Hagenaars simpel stand. Groningen kwam weliswaar via Matavz op een 1-0 voorsprong, maar na de gelijkmaker van Lex Immers in de 38ste minuut leek het duel gespeeld.
In de tweede helft ging het echter mis. In de 50ste minuut maakt Van Dijk de 2-1 en daarna ging het hard. Negen minuten later stond het via Bacuna en weer Van Dijk 4-1. Een minuut voor het verstrijken van de reguliere speeltijd leek het definitief fout te lopen voor ADO. Mitchell Piqué maakte hands op de doellijn en moest met rood vertrekken. De toegekende strafschop werd door Tim Matavz binnengeschoten.

Verlenging

ADO moest met een man minder standhouden in de verlenging en dat lukte. Groningen was weliswaar de betere ploeg, maar kreeg nauwelijks grote kansen. ADO kon daar alleen een kopbal van Immers tegenover stellen. Er werd niet meer gescoord, waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen.
Timothy Derijck opende namens ADO en deed dat goed. Ook Granqvist, Immers en Enevoldsen scoorden. Daarna was het de beurt aan Aleksandar Radosavljevic, de Sloveens international miste, omdat hij uitgleed. ADO-doelman Gino Coutinho repareerde de schade snel, door de strafschop van Tim Sparv te stoppen.
Pascal Bosschaart zette ADO daarna weer op voorsprong en ook Tadic en Verhoek waren succesvol. Bij een stand van 3-4 voor ADO moest Tim Matavz scoren om Groningen in de race te houden, maar hij schoot op de lat.