Instellingen

Mladic geland op Rotterdam The Hague Airport

Ratko Mladic in 1993
Ratko Mladic in 1993
DEN HAAG - De van oorlogsmisdaden verdachte Bosnisch-Servische ex-generaal Ratko Mladic is dinsdag om 21.30 uur aangekomen in de gevangenis van Scheveningen.
Mladic landde twee uur eerder op Rotterdam The Hague Airport. De ramen van het vliegtuig waren met luiken afgesloten en het toestel werd direct een hangar in getrokken. Rond 21.10 uur vertrokken twee politiehelikopters en vier zwarte auto's vanaf de luchthaven. Waar hij mee is vervoerd is onduidelijk. Wat er in de hangar heeft plaatsgevonden is eveneens onduidelijk.
De oud-generaal is inmiddels officieel overgedragen aan het Joegoslaviëtribunaal, waar de 69-jarige zal terechtstaan wegens volkerenmoord, misdaden tegen de menselijkheid en oorlogsmisdaden.
Mladic werd dinsdag in de namiddag op het vliegtuig gezet naar Nederland vanaf het vliegveld van Belgrado.

Sympathisanten

Bij de gevangenis in Scheveningen kwamen ook sympathisanten van Mladic bijeen. Ongeveer tien Serviërs betuigden hun steun met vlaggen. Een groepje van ongeveer tien Bosniërs stond er ook. Zij willen erbij zijn als hij wordt overgedragen. Ook een aantal oud-Dutchbatters was aanwezig.

Media

De komst van Mladic trok veel bekijks. Voor de gevangenis in Scheveningen hadden zich zeker honderd journalisten, fotografen en cameramensen verzameld. Ook bij het Joegoslaviëtribunaal stond veel pers.