Kruiwagens vol argumenten tegen megastallen

DEN HAAG - Voormalig minister Hans Alders heeft maandagmiddag tijdens een demonstratie twee kruiwagens vol met dossiers ontvangen. Hij kreeg deze dossiers, omdat hij de nationale dialoog over megastallen leidt.
De demonstranten hadden zich verzameld op het Malieveld, waarna zij in een stoet richting Het Plein liepen. Daar wachtte Hans Alders de demonstranten op, om de dossiers in ontvangst te nemen.
Hun boodschap aan Alders was duidelijk: zet maar in het advies aan staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) dat Nederland geen veefabrieken wil. 'We hebben last van stank, lawaai, ongedierte en zwaar verkeer en dan zijn daar nog de zorgen over de vele dieren die heel gevoelig zijn voor ziektes, waardoor er wordt gestrooid met antibiotica', aldus Sonja Borsboom van Stichting Leefbaar Buiten Gebied.
Staatssecretaris Bleker heeft de nationale dialoog in het leven geroepen, omdat hij wil kijken wat Nederlanders over megastallen vinden. Iedereen kan mee doen aan de discussie via een speciaal in het leven geroepen website. De discussie loopt tot eind juni, daarna geeft Hans Alders een advies aan de staatsecretaris.