Instellingen

Tweeling viert honderdste verjaardag

NAALDWIJK - Op 3 juni vierde Willy en Leny Nowee hun honderdste verjaardag. Daarmee is de Naaldwijkse tweeling de oudste tweeling van Nederland.
De afgelopen weken hebben Willy en Leny Nowee erg veel media-aandacht gekregen. Ze waren daar niet altijd even blij mee. 'Als je de foto's ziet zie ik er vreselijk uit, ze zijn van veel te dichtbij genomen', aldus Willy. Ook kreeg de tweeling een kaart van premier Rutte.
De tweeling woont tegenwoordig in een verzorgingstehuis, medebewoners vinden dat de tweeling er nog aardig goed uit ziet voor hun leeftijd. 'Je zou niet zeggen dat ze 100 zijn, eerder 85' zegtmMevrouw Kesser die ook in het verzorgingstehuis woont.
Er zijn maar weinig mensen die honderd worden. Voglens Leny Nowee zijn de twee zo oud geworden, omdat ze niet roken en niet drinken. Ook hebben ze een heee beschermde jeugd gehad.
Honderd jaar geleden werden de twee geboren in Naaldwijk. Hun vader had een aannemersbedrijf in Naaldwijk en bouwde voor beide een huis vernoemd naar de twee. De twee zochten op hun verjaardag de twee huizen weer op.