Instellingen

Den Haag wil subsidie terug van Beach Concert

Royal Beach Concert
Royal Beach Concert
DEN HAAG - De gemeente Den Haag wil 75.000 euro subsidie terug van de organisatoren van het Royal Beach Concert als het evenement niet in Den Haag plaatsvindt. Dat heeft wethouder Marjolein de Jong donderdag gezegd.
Zij reageert hiermee op berichten in de media dat organisator Bob Reiche het concert naar Almere wil verplaatsen. Reiche besloot eind mei, een week voor het evenement zou plaatsvinden op het Scheveningse strand, het concert uit te stellen. Naar eigen zeggen deed hij dat vanwege praktische en operationele problemen.
Maar wethouder De Jong herkent zich niet in deze problemen. ‘De gemeente heeft alle obstakels weggenomen die er volgens de organisatie lagen’, stelt ze. Zo heeft Rijkswaterstaat werkzaamheden op de A12, de snelweg naar Den Haag, uitgesteld vanwege het concert en wilde de Haagse vervoerder HTM een bijdrage leveren aan het extra vervoer naar Scheveningen.

Onduidelijkheid

Reiche heeft de gemeente volgens de wethouder nog geen duidelijkheid gegeven over een andere datum voor het concert. Eerder suggereerde de organisatie 27 augustus als alternatief, maar op die dag konden zangers Elton John en Bryan Adams niet.