Actie personeel Marokkaanse ambassade in Den Haag

Personeel Marokkaanse ambassade protesteert
Personeel Marokkaanse ambassade protesteert
DEN HAAG - Nederlandse werknemers van de Marokkaanse ambassade in Den Haag en vier consulaten hebben dinsdagmiddag actie gevoerd bij het gebouw van de Tweede Kamer.
Ze protesteerden onder meer omdat ze vinden dat ze worden onderbetaald. De ambassade geniet een immuniteit, waardoor uitspraken van een rechter in ons land niet worden eerbiedigd.
Het personeel is daarvan de dupe, aldus de vakbond. Zo worden mensen die lange tijd ziek zijn ontslagen. Door deze situatie zitten de eerste medewerkers volgens vakbond al in de schuldhulpverlening. 

Misstanden

De misstanden zijn direct gevolg van het feit dat de werknemers, die in Nederland wonen en een Nederlands paspoort of verblijfsvergunning hebben, juridisch gezien tussen wal en schip vallen.
Want hoewel de werkgever in strijd met het Nederlandse arbeidsrecht handelt, kunnen de werknemers geen betere arbeidsvoorwaarden afdwingen via de rechter.
De rechter kan hen namelijk wel in het gelijk stellen, maar kan vervolgens de Marokkaanse werkgever niet dwingen om zich aan het rechterlijk vonnis te houden.