Instellingen

Groenlinks: 'Problemen ministeries niet bekend'

wijnhavenkwartier
wijnhavenkwartier
DEN HAAG - Oppositiepartij Groenlinks vindt dat wethouder Norder van Den Haag de gemeenteraad niet tijdig heeft geïnformeerd over de problemen die zijn ontstaan bij de ontwikkeling van de ministeries van Binnenlandse Zaken en Justitie.
De Haagse Stadspartij en de PVV sloten zich woensdagmiddag tijdens een commissievergadering aan bij dat verwijt. De ministeries in de binnenstad dreigen over twee jaar leeg te komen staan, omdat de projectontwikkelaar zich onlangs terugtrok door de recessie.
Volgens de partijen had Norder de gemeenteraad van de problemen op de hoogte moeten brengen voordat het een besluit nam over de bouw van een dans- en muziektheater op het Spuiplein. Dit bouwproject grenst aan de plek waar de ministeries staan. Maar Norder verwerpt de kritiek omdat deze informatie los zou staan van de keuze voor een dans- en muziektheater.
In het najaar verwacht Norder meer zicht te hebben op een oplossing. Hij gaat hierover met marktpartijen in overleg. De mogelijkheden liggen wat hem betreft open. Zo denkt hij aan het ombouwen van de ministeries tot woningen, maar ook kantoorruimte is nog altijd een optie. Verder zou renoveren kunnen, maar ook slopen en iets nieuws terugbouwen