Instellingen

Kromme Jongens spelen Westland voor de laatste keer plat

Kromme Jongens
Kromme Jongens
WESTLAND - In het Westland leeft dit weekend maar één ding: het reünieconcert van de Kromme Jongens. Het festival is zo goed als uitverkocht, uit alle hoeken en gaten van de streek stromen de Westlanders dit weekend naar het Juliana Sportpark in 's-Gravenzande.
Zowel vrijdagavond als zaterdagavond spelen de Kromme Jongens het sportpark plat. Daar tussenin is een heel festival georganiseerd, dat zaterdagochtend om 8.30 uur begint met een ontbijt. Verder zijn er activiteiten als 'Tuinder zoekt kanjer' en een Westlandse quiz. Bij het concert van vrijdagavond staat een andere, landelijk bekende streekband in het voorprogramma: de Achterhoekers van Normaal zullen openen voor de Kromme Jongens.
De Kromme Jongens zijn een begrip in het Westland. Hun cd's gingen er in de jaren '90 vaker over de toonbank dan die van de Beatles. De Kromme Jongens musical trok een paar jaar geleden 28.000 bezoekers. Dat de Kromme Jongens zelf na veertien jaar eindelijk weer voor een weekendje bij elkaar kwamen was dan ook groots nieuws in de tuindersstreek.