Instellingen

Gemeenteraad vol lof over akkoord Haagse Markt

Haagse Markt
Haagse Markt
DEN HAAG - De Haagse gemeenteraad is vol lof over het akkoord dat VVD-wethouder Dekker heeft gesloten met de ondernemers van de Haagse Markt. Hierin zijn afspraken gemaakt over het opknappen van de markt en de financiering ervan.
De kosten van 11 miljoen euro worden betaald door de marktkooplui zelf, de gemeente en Europa.

'Doorbraak'

D66-raadslid Bordewijk spreekt van een ‘doorbraak’ nu er na jaren gesteggel tussen gemeente en het marktbestuur overeenstemming is bereikt. Vooral de wens van de gemeente om de winkelcontainers van de markt te halen, stuitte op veel verzet bij de marktkooplieden. Nu is afgesproken dat een aantal containers mag blijven, maar dat deze wel verplaatst worden.
‘D66 heeft er bij de wethouder al langer op aangedrongen om met de marktondernemers opnieuw in overleg te gaan,’ zo zegt Bordewijk. ‘Ik ben blij dat dit nu tot goede resultaten heeft geleid, waarbij ook is gekeken naar extra koopzondagen.’

Kwaliteitsimpuls

De VVD spreekt van een ‘historisch akkkoord’. VVD-raadslid Gülsen: ‘Dit is een geweldige stap voor de markt. Er komt nu eindelijk ruimte en geld voor een kwaliteitsimpuls.’ Ook het CDA is tevreden over het resultaat, zegt Michel Rogier. Hij vindt het vooral goed nieuws dat het een akkoord is dat samen met de ondernemers is gesloten.
Oppositiepartij SP ziet de bijdrage van meer dan 4 miljoen euro die de gemeente moet doen als een goede investering. SP-fractievoorzitter Gyomorei: ‘Ik zie liever dat dit geld naar een trekker als de Haagse Markt gaat, dan bijvoorbeeld het naar Den Haag halen van een World Trade Center.’
In 2012 begint de gemeente met het werk aan de Haagse Markt, waarbij onder meer de paden worden rechtgetrokken en er nieuwe bestrating komt.