Instellingen

Festival Classique houdt het droog

Dirigent Xian Zhang in actie (archieffoto)
Dirigent Xian Zhang in actie (archieffoto)
DEN HAAG - Het Hofvijverconcert heeft zaterdagavond geen last gehad van de hevige regen- en onweersbuien die over de regio trokken. 'De laatste noot werd gespeeld en toen kwam de regen naar beneden', aldus een zegsvrouw.
Het Hofvijverconcert is het paradepaardje van het Festival Classique, dat dit jaar zijn vijfde verjaardag viert. Het vindt plaats in een drijvende concertzaal in de vijver bij het Binnenhof. Het orkest op het drijvende podium zat overdekt, evenals de 1200 toeschouwers op de tribune. Maar pas aan het einde van het concert, rond 22.00 uur, begon het hard te regenen en onweren.
Het Residentie Orkest speelde zaterdag onder leiding van de Chinese gastdirigente Xian Zhang werken van onder anderen Elgar, Stravinsky en Britten. Daarnaast waren er circusartiesten te zien die acrobatische toeren uithaalden.

Nog een dag

Zondag is de laatste dag van het Festival Classique, dat dinsdag begon. Er worden nog tot 22.00 uur concerten gegeven. Daarna is er op het Plein een kleine afterparty met de klassieke dj Jorique. Vorig jaar trok het festival in totaal ruim 39.000 bezoekers.
Het Hofvijverconcert werd bijgewoond door koningin Beatrix. Ook staatssecretaris Halbe Zijlstra (Cultuur) was aanwezig bij het klassieke muziekfestival.