Instellingen

Grootschalige politieactie horeca Den Haag

Grootschalige politieactie
Grootschalige politieactie
DEN HAAG - De politie en de gemeente Den Haag hebben donderdagavond een grootschalige gezamenlijke actie uitgevoerd tegen overlast en criminaliteit in de buurt van het kruispunt de Zevensprong.
Dit is het kruispunt waar De La Reyweg, Apeldoornselaan, Loosduinseweg en -kade, Paul Krugerlaan, Beeklaan en de Regentesselaan samenkomen.
In totaal zijn tijdens de actie 'Zevenklapper' vijf horecagelegenheden rond de kruising én hun bezoekers gelijktijdig gecontroleerd. In een eerdere actie werden donderdagmiddag al vijf andere horecazaken gecontroleerd.
Er zijn in totaal zes aanhoudingen verricht onder meer in verband met de legitimatieplicht. Verder is er een roulettetafel en een speelkast in beslag genomen. Ook zijn er onregelmatigheden ontdekt met gas en electra en zijn er onduidelijke geldstromen vastgesteld.
Bij de actie waren ruim honderd politiemensen betrokken. De politie en de gemeente hebben de actie uitgevoerd in samenwerking met instanties zoals de belastingdienst, het UWV, Eneco en Stedin.

Veiligheid

De politie was met veel mankracht aanwezig. 'Op basis van signalen van bewoners, ondernemers, politie en buurtwerkers hebben we besloten tot actie over te gaan. Met deze grootschalige acties willen wij de burger een veiliger gevoel geven', aldus burgemeester Jozias van Aartsen.
Tijdens de actie werd gecontroleerd op fraude, criminele activiteiten en de naleving van vergunningvoorschriften. De politie ging van bezoekers na of zij openstaande bekeuringen of celstraffen hebben.
Met de actie hopen politie en gemeente niet alleen direct misstanden aan te pakken en de veiligheid in het gebied te vergroten, maar ook informatie te verzamelen die bij eventuele vervolgonderzoeken van belang kan zijn. Het gaat daarbij onder meer om onderzoeken naar criminele jeugdgroepen, die de Zevensprong mogelijk als uitvalsbasis en ontmoetingsplek gebruiken.