Meer mensen dan verwacht op Parkpop

REGIO - DEN HAAG - Parkpop heeft meer bezoekers getrokken dan de organisatie verwachtte. Zo’n 275.000 mensen kwamen langs, er werd gerekend op ongeveer 250.000 bezoekers.

De Britse indieband The Crookes verrichtte rond 13.00 uur de aftrap van het grootste gratis muziekfestival van Europa. Ook onder meer de Haagse band Di-rect en de Nijmeegse poprockband Go Back To The Zoo traden op in het Zuiderpark. Het festival werd afgesloten met een optreden van de Britse jazz- en popartiest Jamie Cullum.

Volgens de politie was het gezellig druk in het Haagse zuiderpark.

Parkpop had dit jaar twee in plaats van drie podia, vanwege de financieel moeilijke tijden. Het urban podium Xstage was verdwenen uit het Zuiderpark.

Openbaar vervoer

Bezoekers werd geadviseerd om met het openbaar vervoer te komen, vanwege beperkte parkeerplekken in de wijk. Vanaf Den Haag Centraal reden pendeltrams, vanaf Den Haag Hollands Spoor pendelbussen.

Omroep West

Omroep West zendt op zaterdag 2 juli een special uit over Parkpop. De uitzending is vanaf 17.00 te zien uur op TV West. En lees ook het weblog van onze redacteur Rob Vlastuin.

Stuur u zelfgemaakte foto's naar foto@omroepwest.nl.

Kijk hier naar de foto's van Parkpop.

Deel dit artikel: