Instellingen

John van den Brom definitief naar Vitesse

John van den Brom
John van den Brom
DEN HAAG - ADO Den Haag-trainer John van den Brom gaat definitief naar Vitesse. Hij heeft voor twee seizoenen getekend bij de Arnhemse club met een optie voor een derde seizoen.
De clubs zijn donderdagochtend tot een akkoord gekomen om het contract van de oefenmeester af te kopen. Van den Brom lag bij de Hagenaars nog voor een seizoen vast. Donderdagmiddag is hij bij zijn nieuwe werkgever gepresenteerd.
Assistent-trainer Maurice Steijn wordt nu bij ADO Den Haag hoofdcoach. Hij wordt waarschijnlijk geassisteerd door Henk Fräser, maar ADO-directeur Matthijs Manders wilde dat donderdag nog niet bevestigen. Wel zei Manders dat de andere assistent-trainer, Wilfred van Leeuwen zijn functie onder Steijn blijft vervolgen.

Vervelend

'Het is heel vervelend gelopen', zegt Manders over de onderhandelingen met Vitesse. Maar de directeur heeft ondanks de moeizame onderhandelingen nog steeds goed contact met Van den Brom. Manders verwacht dan ook niet dat Van den Brom spelers meeneemt naar Arnhem: 'Wij zijn ervan overtuigd dat John dat niet doet'

ADO-supporters voelen zich in de maling genomen nu Van den Brom definitief de overstap maakt naar Vitesse. Dat bleek uit reacties van ADO-fans die donderdagochtend zaten te kijken naar een training van hun club op het veld van vv Laakkwartier.
Sommige supporters vinden het achterbaks dat Van den Brom achter de rug om van hun club vertrekt. Andere fans zeggen de trainer niet meer te kennen en is die niet meer welkom.
Speler Lex Immers reageert vrij mat op het nieuws rond Van den Brom. Hij ziet in Maurice Steijn een goede opvolger. 'We trainen nou vanaf maandag onder hem en tot nu toe gaat het fantastisch', aldus de aanvaller.

Onrustig

Afgelopen vrijdag ontstond er onduidelijkheid toen Vitesse zich bij ADO voor Van den Brom meldde. De trainer had toen namelijk al een persoonlijk akkoord met de Arnhemmers bereikt.
In het weekend kwamen beide clubs niet tot overeenstemming en maandag meldde ADO op de website dat Van den Brom in Den Haag blijft. Een dag later werden de onderhandelingen toch weer geopend, maar dat liep wederom op niets uit. Uiteindelijk werden de clubs het donderdag eens.