'Onterecht wapenvergunning voor Tristan'

ALPHEN AAN DEN RIJN - Tristan van der Vlis had geen wapenvergunning mogen hebben. Dat meldt de NOS op basis van bronnen bij justitie.
Volgens justitie had politie Hollands Midden hem een wapenvergunning moeten weigeren, omdat hij eerder was opgepakt na een incident met een luchtdrukwapen. Desondanks had de 24-jarige Alphenaar een vergunning voor vijf vuurwapens.
Op zaterdag 9 april schoot Tristan van der Vlis zes mensen dood in winkelcentrum De Ridderhof in Alphen aan den Rijn en sloeg daarna de hand aan zichzelf. Zestien mensen raakten gewond.
Tweede verdachte
Zaterdag werd ook bekend dat er een tweede verdachte is aangehouden in de periode na de schietpartij. Volgens het Openbaar Ministerie was de man op de hoogte van de plannen van Van der Vlis. Omdat hij dat niet bij de politie zou hebben gemeld, vervolgt het Openbaar Ministerie hem.
In een reactie aan Omroep West zegt de advocaat van de verdachte dat het OM te voorbarig is en hij verwacht dat zijn cliënt zal worden vrijgesproken. Hij wil niet inhoudelijk op de beschuldiging ingaan, omdat hij vindt dat eerst de rechter zich over de zaak moet uitspreken.
Het Openbaar Ministerie wil verder niets over de aanhouding van de tweede verdachte zeggen. Ook willen OM en politie Hollands Midden niet ingaan op het bericht dat Van der Vlis onterecht een wapenvergunning heeft gekregen. Een woordvoerder verwijst naar de persconferentie die komende maandag gehouden zal worden.
Live-uitzendingen
Dan maken politie Hollands Midden, Openbaar Ministerie en gemeente Alphen aan den Rijn de resultaten bekend van de verschillende onderzoeken die zijn gedaan naar aanleiding van het drama in april. Zo zijn de gebeurtenissen van die fatale dag op een rij gezet, is gekeken naar wie Van der Vlis was en is onderzocht hoe het kon dat hij een vergunning had voor vijf vuurwapens, terwijl hij grote psychische problemen had.
Omroep West zendt de persconferentie over de onderzoeksresultaten aanstaande maandag vanaf even voor 10.00 uur live uit op radio en tv. Ook via Westonline.nl wordt u maandag voortdurend op de hoogte gehouden van het nieuws dat politie, Openbaar Ministerie en gemeente Alphen aan den Rijn bekendmaken.