'Optreden politie was adequaat'

LEIDEN - De onderzoeken naar het schietdrama in Alphen aan den Rijn tonen volgens korpsbeheerder Lenferink van de politie Hollands Midden aan dat het optreden van het korps en de hulpdiensten ‘adequaat’ was. Dat zegt Lenferink, die ook burgemeester is in Leiden, in een reactie op de uitkomsten van de onderzoeken.
Hij zegt dat er helaas fouten zijn gemaakt bij het verlenen van een wapenverlof maar hij steunt zijn korpschef Stikvoort. Die zou volgens Lenferink duidelijk hebben laten zien hier de volle verantwoordelijkheid voor te dragen door hiermee te dealen en aan de slag te gaan.
Hij doelt op de extra maatregelen die Stikvoort heeft genomen om fouten in de toekomst te voorkomen. Zo wordt de procedure voor het afgeven van de wapenvergunningen doorgelicht en worden alle vergunningen nog eens tegen het licht gehouden.

Wapenverlof

Verder zegt Lenferink: ‘De aanname dat het incident in Alphen aan den Rijn niet zou zijn gebeurd als er geen wapenverlof was verleend, deel ik niet. Het is wel heel belangrijk dat uit deze gebeurtenissen lessen worden getrokken.’