Programmamaker Johan Overdevest verlaat Omroep West

Johan Overdevest
Johan Overdevest
DEN HAAG - Programmamaker en presentator Johan Overdevest vertrekt per 1 september 2011 bij Omroep West. Na bijna 12 jaar bij de omroep gewerkt te hebben vindt hij het tijd worden voor een nieuwe uitdaging.
De laatste uitzendingen van de tweede serie Jij Bent Zo! zijn net achter de rug. Daarin maakte Overdevest portretten van mensen uit de regio met een beperking. Door zijn typerende manier van interviewen wist hij steeds tot de kern door te dringen. Hij stelde precies de vragen die jij als kijker zou willen, maar niet altijd durft te stellen.
Dat open karakter heeft er aan bijgedragen dat Overdevest altijd spraakmakende programma's maakte bij Omroep West. Hij is uitgegroeid tot een van de gezichten van de omroep. Mogelijk blijft hij in de toekomst als freelance presentator nog bij West betrokken.
Carrière
Johan Overdevest begon in 2000 zijn carrière bij TV West. Al in zijn derde week was hij op televisie te zien als presentator van het programma In Smoking. Dit programma heeft uiteindelijk zeven seizoenen bij TV West gelopen.
Daarna maakte Overdevest nog meer populaire programma's zoals Zomaar Een Dag, Zomertuin, Zing Met Me Mee, Bep het Medium en De Mallemolen van het Leven.
De laatste serie van Jij Bent Zo! is vanaf donderdag 4 augustus nog een keer te zien op TV West, vanaf 17.15 uur.
Hoogtepunten
'Zomaar Een dag, Kerst met de Jostiband, De Mallemolen en Jij Bent Zo! waren mijn favoriete programma’s', zegt Overdevest. 'Omdat ik hierin de hoofdpersonen in al hun puurheid heb kunnen laten zien. Iedereen heeft zo zijn eigen persoonlijke verhaal, gevoelens en gedachten en ik ben trots op het vertrouwen dat al deze mensen hadden om mij zo dichtbij te laten komen.'
Een ander hoogtepunt bereikte Overdevest in november 2008, toen hij vastlegde hoe eenvoudig medische dossiers bij ziekenhuizen waren op te vragen. 'Eén telefoontje met een mooi praatje bleek in de meeste gevallen voldoende om binnen enkele minuten, zonder enige controle, alle medische gegevens van wie dan ook per fax toegestuurd te krijgen. Het was landelijk nieuws en er werden Kamervragen over gesteld.'