ADO Den Haag door in Europa

DEN HAAG - ADO Den Haag heeft de Europa League wedstrijd tegen FK Tauras met 2-0 gewonnen. Vorige week was ADO in Litouwen al met 3-2 de sterkste.
Het eerste doelpunt werd in de 45e minuut gemaakt door Jens Toornstra, na een voorzet van Wesley Verhoek. Tjaronn Chery zorgde na 80 minuten voor de tweede treffer, met links lepelde hij de bal rechtstreeks over de Litouwse keeper.
De eerste gele kaart werd een kwartier na het begin uitgedeeld: ADO-doelman Gino Coutinho ontving de kaart wegens hands buiten het zestienmeter gebied.
ADO speelt in de volgende ronde tegen tegen AC Omonia uit Cyprus. Op 28 juli speelt de Haagse club in Cyprus, een week later is de return in het Kyocera Stadion. De winnaar van de dubbele ontmoeting plaatst zich voor de play-off ronde van de Europa League

Toeschouwers

Tegen FK Tauras speelde ADO Den Haag de eerste thuiswedstrijd in een Europees clubtoernooi in 24 jaar. Met ruim 13.111 toeschouwers was het Kyocera Stadion, ondanks de zomervakantie, daardoor nagenoeg uitverkocht.

Bulykin: Never say never

Ook Dimitri Bulykin, die vorig seizoen met zijn doelpunten een groot aandeel had in de succes van ADO Den Haag, zat op de tribune. De Rus traint inmiddels weer mee bij zijn werkgever Anderlecht. Op de vraag of hij terugkomt bij ADO antwoordde hij aan de verslaggevers van Omroep West: 'Never say never'.