De Bakker strandt, Haase verder in Kroatië

Thiemo de Bakker
Thiemo de Bakker
WESTLAND - Thiemo de Bakker beleefde dinsdag een weinig succesvolle rentree op de ATP Tour. De tennisser uit ’s Gravenzande werd in het Kroatische Umag uitgeschakeld in de openingsronde.
Hij verloor van de Italiaan Potito Starace; het werd 7-6 (5), 2-6 en 1-6. De Bakker laste onlangs een trainingsperiode van twee maanden in om aan zijn conditie te werken. Hij haalde vorige week de kwartfinale van een challenger in Orbetello. Een stapje hoger zat een winstpartij er echter nog niet in.
De Bakker worstelde tegen Starace vooral met zijn opslag. Hij sloeg slechts veertig procent van zijn eerste services in en werd liefst vijf keer gebroken.

Haase wel succesvol

Robin Haase was wel opgewassen tegen zijn Italiaanse tegenstander. De Hagenaar zette qualifier Simone Vagnozzi na ruim twee uur tennis opzij: 3-6 6-3 en 6-1. Ook Haase had problemen met zijn service.
Hij gaf een slordige achttien breekkansen weg, waarvan Vagnozzi er slechts vijf benutte. Gelukkig voor Haase brak hij zijn opponent acht keer. Nu wacht de als vierde geplaatste thuisfavoriet Marin Cilic.