Meer heesters nodig tegen spinnenoverlast

Spin
Spin
DEN HAAG - Het planten van meer struiken en heesters in nieuwbouwwijken kan helpen om overlast door spinnen te voorkomen. Heesters trekken vogels aan, die op hun beurt weer spinnen en insecten eten. Dat zegt de Haagse Vogelbescherming.
Omroep West meldde dinsdag, dat in onder meer de Haagse wijken Ypenburg, Wateringse Veld en Leidschenveen veel spinnen voorkomen. Spinnenbestrijders maken overuren. Een gespecialiseerd bedrijf heeft op dit moment een wachtlijst van twee weken.
De overlast komt volgens de spinnenbestrijders, doordat er weinig vogels zijn. Vooral roodborsten, winterkoninkjes en kauwtjes lusten wel een spin. Het openbaar groen in bijvoorbeeld Leidschenveen bestaat vooral uit gras. Er zijn weinig heesters. Ook veel particulieren hebben een “versteende” tuin: veel terrastegels en weinig tot geen struiken en heesters.
Heesters zijn grote, houtachtige planten die laag bij de grond vertakken. Ze worden maximaal een meter of drie hoog. Vooral kleine vogels zitten er graag in. Hoge bomen zijn ook belangrijk in een wijk, maar die trekken vooral grotere vogels zoals kraaien en eksters.