Haase voor het eerst in finale ATP

Robin Haase
Robin Haase
DEN HAAG - Robin Haase heeft vrijdag in Kitzbühel voor het eerst in zijn loopbaan de finale van een ATP-toernooi bereikt. De 24-jarige Haagse tennisser versloeg de Braziliaanse qualifier Joao Souza in drie sets: 6-1 6-7 (3) 6-4.
Haase speelde zijn eerste halve finale sinds 2007, toen hij doordrong tot de laatste vier in Amersfoort. Hij is de eerste Nederlander sinds Raemon Sluiter in 2009 in Rosmalen die op het hoogste niveau om de hoofdprijs tennist.
De beste Nederlander op de wereldranglijst (53e) maakte donderdag al indruk door op één dag eerst de als tweede geplaatste Spanjaard Feliciano Lopez en daarna de Italiaan Andreas Seppi te verslaan. Hij zette de goede lijn tegen Souza door.

Tevreden

‘Ik ben hartstikke blij. Veel beter kan het niet gaan. Alleen nog winnen’, reageerde Haase na de partij. ‘Ik heb erg goed gespeeld, sloeg de ballen diep en serveerde sterk. Alleen in de tweede set zat het even tegen. Hij was toen beter in de tiebreak. In de derde set nam ik het initiatief weer’, zei de 24-jarige tennisser, die 14 aces sloeg.
Haase komt in de finale tegenover de winnaar van de andere halve eindstrijd: de Argentijn Juan Ignacio Chela (de nummer 23 op de wereldranglijst) of de Spanjaard Albert Montanes (50): ‘Twee grote namen. Ik zal hoe dan ook vol aan de bak moeten. Ik heb tegen beiden nog niet eerder gespeeld. Ik zal voor de finale zeker wat meer spanning voelen.’