ADO begint met gelijkspel

DEN HAAG - ADO Den Haag is het seizoen begonnen met een gelijkspel tegen Vitesse . In het Kyocera Stadion bleef het in een matig duel 0-0.
In de eerste helft gebeurde er weinig. ADO speelde donderdag in de Europa League tegen het Cypriotische Omonia Nicosia een goede wedstrijd, maar wist dat niveau tegen Vitesse voor rust niet te halen.  Het enige vermeldenswaardige feit was het uitvallen van Vitesse-keeper Eloy Room, na 20 minuten. Piet Velthuizen, die terugkeert na een avontuur bij Hercules Alicante, is nog niet speelgerechtigd en zat op de tribune. De 19-jarige Est Marko Meerits maakte daardoor zijn debuut voor Vitesse.

Jens Toornstra kreeg in de tweede helft de grootste kans voor ADO, maar de middenvelder raakte de paal. Giorgi Chanturia was voor Vitesse, waar voormalig ADO-trainer John van den Brom nu werkzaam is, dicht bij een doelpunt.. De boosheid van de fans ten opzichte van Van den Brom viel overigens mee. Toen hij het veld voor het eerst betrad, klonk een luid fluitconcert. En tijdens de wedstrijd klonk af en toe een liedje over de trainer van Vitesse, meer niet.