ADO Den Haag onderuit in Groningen

REGIO - DEN HAAG - ADO Den Haag heeft het uitduel tegen FC Groningen met 4-2 verloren. Tim Matavz scoorde voor rust drie keer, waarna Leandro Bacuna het kwartet vol maakte. ADO kwam vervolgens bijna uit het niets op 4-2, maar verder lieten de Noorderlingen het niet komen.
Voor ADO Den Haag was de reis naar Groningen een verre, maar wel één met prettige herinneringen. Het was in de Euroborg dat de ploeg vorig seizoen voor het eerst in dertig jaar een ticket voor Europees voetbal veroverde. Een avontuur dat overigens inmiddels alweer ten einde is.
ADO Den Haag kende echterde nodige zorgen voor het duel. Timothy Derijck kwam op vrijdag rond met PSV, terwijl aanvallers Wesley Verhoek - die eerder in de week een overstap naar het Engelse Nottingham Forest op het laatste moment annuleerde - en Charlton Vicento geblesseerd waren. De jonkies Mike van Duinen en Wouter de Vogel waren hun vervans.
FC Groningen startte prima en na een paar speldenprikjes zorgde Tim Matavz al vroeg voor 1-0. Ramon Leeuwin, als centrumverdedi de vervan van Derijck, kopte een hoge bal voor de voeten van Dusan Tadic, die zonder problemen Matavz in stelling bracht.
Vijf minuten later was dezelfde tandem ook verantwoordelijk voor de 2-0 en nog voor de pauze had de Sloveen zijn hattrick compleet. Opnieuw met dank aan Leeuwin, die een hoge bal op zijn eigen lat schoot, waarna Matavz de rebound binnen kopte.
Direct na rust maakte Bacuna de 4-0, waarbij Matavz ditmaal de assist gaf. Uit het niets scoorde ADO Den Haag daarna tegen. Keeper Brian van Loo schatte een voorzet verkeerd in, waarna Lex Immers binnen kon koppen. Even was FC Groningen van slag en Van Duinen profiteerde van die situatie: 4-2. Spannender werd het daarna niet meer, al bleef de thuisclub verrassend nerveus.