FBI onderzoekt Nederlandse vrouw

ambassade-vs
ambassade-vs
DEN HAAG - De Amerikaanse FBI zou onderzoek doen naar een Nederlandse vrouw die in de Amerikaanse ambassade in Den Haag heeft gewerkt.
Dat schrijven Amerikaanse diplomaten in een boodschap die door Wikileaks naar buiten is gebracht. De vrouw zou onder meer anti-Amerikaanse websites hebben bezocht.
Na een tip van een collega van de vrouw werd er een onderzoek ingesteld naar haar internetgebruik. Daaruit zou zijn gebleken dat ze informatie en commentaar had geplaatst op websites die over complottheorieën over de aanslagen in New York gaan.

‘Gewoon mooi’

Ook zou ze de opmerking 'gewoon mooi' hebben geplaatst bij een video op Youtube, waarin de deugden van de jihad en al-Qaeda worden beschreven. Ze werkte op de ambassade als centralist sinds augustus 2009. In februari of maart werd zij weer ontslagen.
Hoe het met het onderzoek van de FBI staat, is niet bekend. De vrouw heeft zowel de Nederlandse als de Kroatische nationaliteit.
‘Voor rekening van de Amerikanen’ 
   
Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken zegt niets over de kwestie. ‘ Wij reageren niet op de inhoud van die berichten omdat ze voor rekening van de Amerikanen zijn’.