Bruisend Reeuwijk overweegt schadeclaim

BODEGRAVEN-REEUWIJK - De organisatie van Bruisend Reeuwijk overlegt maandag met juristen over een schadeclaim. Het muziekfestival werd zaterdagavond afgeblazen op last van de politie.
Volgens de politie was er noodweer in aantocht, waardoor de tenten in Reeuwijk-Brug zouden kunnen instorten. De harde windstoten en het onweer bleven uit. Bruisend Reeuwijk was toen al ontruimd. De organisatie moest vierduizend teleurgestelde bezoekers van het festivalterrein wegsturen en nog eens een paar duizend mensen die onderweg waren.
Politie Hollands Midden zegt zich te baseren op een waarschuwing van het KNMI en wilde met het drama op Pukkelpop in het geheugen geen enkel risico nemen. In goed overleg met de organisatie is besloten om het festival af te blazen. De burgemeester is acheraf ingelicht, aldus de politie.

Schadepost

Voorzitter Ad Elderhorst overweegt de schade te verhalen op de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. De organisatie zit met een schadepost en de horeca heeft veel omzet misgelopen. Elderhorst: 'Zeker na Pukkelpop staat veiligheid voorop maar als je te voorzichtig wordt, is geen enkel openluchtfestival meer mogelijk.'