'Noodlokalen niet veilig'

LEIDSCHENDAM-VOORBURG - Het is niet veilig voor de leerlingen van de Groen van Prinstererschool in Voorburg. Dat zeggen ouders, die zich verenigd hebben in een actiegroep. Ze maken zich zorgen over de staat van het 80 jaar oude hoofdgebouw.
Volgens de ouders is het gebouw aan de Paradijsstraat ronduit onveilig. Regelmatig is er sprake van lekkage, afgelopen vrijdag nog ontstond daardoor kortsluiting. Er is sprake van schimmel.
Ook zitten er te veel leerlingen in te kleine lokalen. Het binnenklimaat is zo slecht dat veel kinderen klagen over hoofdpijn. Nooduitgangen zijn slecht bereikbaar en noodtrappen zijn van zeer brandbaar hout gemaakt, aldus de ouders.

Schoolbestuur

Het schoolbestuur onderkent dat er problemen zijn, maar het is volgens clustermanager Henk Wanders niet onverantwoord om in het gebouw les te geven.
Al jaren is de school in overleg met de gemeente Leidschendam-Voorburg over de huisvestingsproblemen. Tot nu toe zonder concrete plannen. Er is gezocht naar een locatie voor nieuwbouw, maar die is niet gevonden. Daarom wordt nu onderzocht of  de plannen op de huidige locatie gerealiseerd kunnen worden.
Volgens de gemeente Leidschendam-Voorburg gaat het nog zeker drie jaar duren voordat er een nieuw pand staat. Het CDA in Leidschendam-Voorburg heeft ondertussen vragen gesteld over de situatie rond de Groen van Prinstererschool.

Gesprek

De bezorgde ouders hebben dinsdagmorgen een gesprek gehad met het schoolbestuur.  Het bestuur heeft beloofd vandaag nog met rapporten te komen die aantonen dat het gebouw aan de brandveiligheidseisen voldoet. Lukt dat niet, dan schakelen de ouders op korte temijn een bureau in dat onderzoek gaat doen naar de veiligheidssituatie.
Verder willen de ouders een gesprek met burgemeester Van der Sluijs.  Daarin willen de ouders aandringen op een verhuizing op korte termijn van de gehele school naar noodbarakken op het zogeheten Agoraveld in de buurt.