Snelwegschutter weer actief op A4

DEN HAAG - Na verschillende beschietingen rond Rotterdam en zelfs Utrecht, lijkt de snelwegschutter weer terug te zijn in de regio. Op de snelweg A4 is dinsdag aan het begin van de middag de achterruit van een auto gesneuveld.
Het incident gebeurde op de rijbaan richting Delft, ter hoogte van Leidschendam. Dat meldt het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD). Tussen Zoeterwoude en Leidschendam werd richting Delft een rijstrook afgesloten voor onderzoek.
De politie onderzoekt of de auto is beschoten. Als dat het geval is, dan is het sinds begin augustus het 36e geval van een beschieting op de snelweg.

Spreiding

Maandag werd er ook nog geschoten op de snelwegen. In de Heinenoordtunnel bij Rotterdam sneuvelde een zijruit van een auto. Op de A2 ter hoogte van Maarssen bij Utrecht brak een achterruit. Eerder vonden ook beschietingen plaats op onder meer de A12, A13 en A20.
Sinds maandag is het KLPD op zoek naar een zilvergrijze Volkswagen Golf. Mogelijk werd er vanuit een dergelijke auto geschoten. Meerdere getuigen zagen na het incident in de Heinenoordtunnel een zilvergrijze Volkswagen snel wegrijden.
Het is nog steeds niet duidelijk of er sprake is van één snelwegschutter of dat er meerdere personen in het spel zijn. Ook is de werkwijze niet duidelijk. Er zou worden geschoten vanuit een rijdende auto, maar een enkel keer was ook sprake van beschietingen vanuit de berm.