Vurens: we zijn flink benadeeld

ALPHEN AAN DEN RIJN - ARC-trainer Edwin Vurens was zaterdag niet blij met de arbitrage tijdens Spakenburg - ARC. Volgens de oefenmeester werd de 1-0 van Spakenburg met de hand gemaakt.
Dat laatste werd na de wedstrijd bevestigd door 'boosdoener' Danny van den Meiracker. De spits van Spakenburg gaf toe de bal bewust met zijn hand in het doel te hebben geslagen in de hoop dat de scheidsrechter Van der Wielen het niet zou zien.
Verder was Vurens niet te spreken over een moment vlak voor rust. Bij de stand van 2-1 kreeg ARC de kans op 2-2, maar werd er buitenspel geconstateerd. Uit de tegenaanval maakte Spakenburg vervolgens de 3-1. Volgens Vurens was het geen buitenspel.
Scheidsrechter Van der Wielen speelde later nog een hoofdrol toen hij Emile Linkers rood gaf. De spits kwam ogenschijnlijk ongelukkig in aanraking met een speler van Spakenburg, dit werd door Van der Wielen uitgelegd als het geven van een elleboogstoot.

Gebroken ruit

Linkers was dermate gefrustreerd over zijn rode kaart dat hij met zijn hand een ruit kapot sloeg. De aanvaller verwondde daarbij zijn hand en moest zich in het ziekenhuis laten behandelen.
Vurens wilde de schuld niet volledig bij de scheidsrechter leggen. 'We hebben 90 bar slechte minuten gespeeld.', aldus Vurens. ARC verloor in Spakenburg met 6-2 en staat voorlaatste in de topklasse.