Katwijk Chemie verwacht deadlines te halen

Katwijk Chemie
Katwijk Chemie
KATWIJK - Katwijk Chemie verwacht dat het bedrijf geen boete hoeft te betalen aan de gemeente. Het bedrijf kreeg vorige week een dwangsom opgelegd. Die kan oplopen tot 180.000 euro als het chemische bedrijf niet snel genoeg een aantal problemen oplost.
Het gaat om vier verschillende punten. Zo bleek bij een inspectie dat sommige deuren niet brandwerend genoeg zijn. Ook zijn niet alle gevaarlijke stoffen goed opgeslagen. Ze staan te dicht bij brandbare goederen.
Voor elke overtreding is een aparte termijn gesteld. De eerste deadline is 21 september, de laatste 19 oktober. Voor die tijd moeten alle problemen zijn opgelost, anders moet het bedrijf echt gaan betalen. De directie zegt dat Katwijk Chemie er hard aan werkt om de verschillende deadlines te halen.

'Een beetje verrast'

De lijst met overtredingen was eerder dit jaar nog veel langer. De meeste punten zijn al opgelost. De directie laat weten daarom wel 'een beetje verrast' te zijn door de dwangsom. De gemeente Katwijk stelt zelf ook dat het bedrijf 'voortvarend aan de slag is met het verbeteren van de bedrijfsveiligheid'. Toch koos de gemeente voor een dwangsom, om het 'belang van deze zaak te onderschrijven'.
Veel gemeenten en andere overheden letten scherper op veiligheid bij bedrijven, sinds de brand bij Chemie Pack eerder dit jaar.