Wapen leerling Mondriaan blijkt alarmpistool

Leerlingen op straat bij ROC Mondriaan
Leerlingen op straat bij ROC Mondriaan
DELFT - Het wapen waar vrijdag het Mondriaan College in Delft voor is ontruimd, blijkt een alarmpistool te zijn. De 18-jarige leerling die het neppistool bij zich had, zou bovendien geen kwade bedoelingen hebben gehad met het pistool. Wel zit hij nog vast. Dat meldt de politie.
Op de school ontstond vrijdagmiddag grote onrust toen iemand de jongen met het pistool zag lopen. Omdat het vermoeden bestond dat de jongen het ROC was binnengegaan, besloot de massaal verschenen politie de school gecontroleerd te ontruimen.
Toen hij naar buiten kwam, werd hij aangehouden. De leerling had het alarmpistool toen niet bij zich, dat werd later in zijn auto gevonden.

Geen problemen

Gedurende de ontruiming was de omgeving van het schoolgebouw aan de Brasserskade afgezet met linten. Buiten stonden veel mensen onder wie ook leerlingen. Bij de politie waren vooraf geen signalen binnengekomen over eventuele dreigingen. De jongen had, voor zover bekend, ook geen ruzie of problemen op school.
Een alarmpistool lijkt op een echt pistool maar kan alleen losse flodders afvuren. Het wordt gebruikt als afschrikwapen, voor filmproducties, en soms voor startschoten bij sportwedstrijden.