Emotionele bijeenkomst CNV na drama

Dood meisje gevonden bij CNV
Dood meisje gevonden bij CNV
DEN HAAG - 'Sommigen moesten huilen, we hebben elkaar getroost en vooral veel gepraat.' Dat zegt woordvoerder Jan Spijk van het CNV over een bijeenkomst voor personeel van het CNV.
Dinsdagmiddag vond op het terrein van de vakbond een drama plaats. Medewerkers van het CNV zagen een meisje levenloos in de tuin liggen. Hulpdiensten konden niks meer doen voor het 10-jarige meisje.
Haar moeder, een ex-werknemer van het CNV, werd later aangehouden. De 38-jarige vrouw was samen met haar dochter en haar 7-jarige zoon op bezoek bij haar oude werkgever.

Nog veel onduidelijk

Wat er precies is gebeurd op het terrein is nog steeds niet duidelijk. Woensdag heeft de politie de hele dag net als dinsdagmiddag en -avond onderzoek gedaan in en om het CNV-gebouw. De bijeenkomst voor het personeel was daarom op een andere plek in Den Haag. Woordvoerder Jan Spijk: "Het was een rustige bijeenkomst, maar het is voor veel mensen een hele emotionele gebeurtenis. Dit verzin je niet, het is een bizarre ervaring. "
Donderdag zal naar verwachting het pand aan de Carnegielaan weer vrijgegeven worden, dan zal het personeel ook weer aan werk gaan. De rest van de week is er professionele hulp op het kantoor aanwezig.