Haags homostel weggepest

Brievenbus
Brievenbus
DEN HAAG - Een Haags homostel uit het Laakkwartier is weggepest door een groep jongeren. Twee jaar lang is er gescholden, zijn muren beklad en werd er rot fruit door de brievenbus gegooid. Dat zegt de Haagse PVV.
Het stel is vorige week verhuisd. Ze hebben van de woningbouwvereniging een andere woning gekregen. Waar ze naar toe zijn verhuisd is onbekend. De mannen zijn bang dat als het bekend wordt, ze ook daar worden gepest.

PVV

De Haagse PVV-fractie eist compensatie voor het weggepeste homostel. De politieke partij wil dat de daders en hun ouders strafrechtelijk vervolgd worden. Ook moeten zij opdraaien voor de geleden schade en de kosten die het weggepeste koppel heeft gemaakt. De PVV heeft vragen gesteld aan de gemeenteraad over de kwestie.
Politie
De politie zegt dat er direct na de melding van de pesterijen een wijkagent is langsgegaan bij het stel. Hij heeft daarna gesproken met de ouders van de kinderen en met de school waarop de kinderen zitten. Daarna heeft de politie ook extra gesurveilleerd in de wijk. Toen een week later de politie, samen met een ambtenaar van de gemeente, weer langs ging bij het stel, stonden er al verhuisdozen in huiskamer. Volgens de politie zou ook de geluidsoverlast van de bovenburen daarbij een grote rol hebben gespeeld.