Dode bij brand in Herenstraat Rijswijk

RIJSWIJK - Bij een brand in een kledingwinkel in het oude centrum van Rijswijk is dinsdagochtend een dode gevonden. Het lichaam werd door brandweermensen aangetroffen in een pand achter de kledingwinkel.
De brand in de Herenstraat ontstond rond 4.15 uur. Kort daarvoor hoorden omwonenden een harde klap of explosie. 'Mensen hebben het over een gasexplosie, maar dat moet onderzoek nog uitwijzen', zegt een brandweerwoordvoerder. 'Toen wij aankwamen was er een flinke uitslaande brand. Het kan ook zijn dat daardoor de ruiten zijn gesprongen en dat mensen dat hebben gehoord.'
Vanwege instortingsgevaar kon de brandweer ook in de loop van de middag het pand nog niet binnen, het gebouw moest eerst worden gestut. Zolang de brandweer de winkel niet kan betreden, ligt het lichaam nog binnen. Het nablussen ging door tot in de middag.
Bij de brand zijn een agent en brandweerman lichtgewond geraakt.

Identiteit onbekend

De identiteit van het dodelijke slachtoffer is nog onbekend. Ook de vraag of het om een man of vrouw gaat, kon de brandweer nog niet beantwoorden.
De winkel werd beheerd door een echtpaar. Na de brand is de vrouw nog door getuigen gezien. Hoe het met de man is, is niet bekend.
Omdat het vuur zich heeft uitgebreid naar een aantal omliggende panden werden omwonenden geëvacueerd. Zes mensen werden uit hun huis gehaald.

Verkeerschaos

Om te kunnen blussen werden slangen uitgerold over het kruispunt met de Haagweg. Het verkeer, bus 23 en ook de trams 1, 10 en 15 moesten daarom worden omgeleid. Er ontstond een flinke verkeerschaos.