Oegstgeestse school wil homoseksuele docent ontslaan

Schoolbord
Schoolbord
OEGSTGEEST - Een homoseksuele docent dient een klacht in bij de Commissie Gelijke Behandeling tegen de gereformeerde basisschool in Oegstgeest waar hij werkt. Dit meldt homobelangenorganisatie COC Nederland.
Volgens het COC wil de gereformeerde basisschool in Oegstgeest hem ontslaan. De Dr. K. Schilderschool schorste de docent nadat die bekend maakte dat hij een relatie heeft met een man. De school wil de arbeidsovereenkomst nu ontbinden, zo zegt het COC. Het is de eerste keer dat een docent op een religieuze school in het openbaar zijn ontslag wegens homoseksuele geaardheid durft aan te vechten.
‘Ik ben gereformeerd, homoseksueel en functioneerde uitstekend op deze school’, stelt de docent die les geeft in groep 4 in een nieuwsbrief van het COC. ‘Nu dreig ik ontslagen te worden om iets dat niet relevant is voor mijn werk.’
Hij zegt met deze klacht niet alleen zijn eigen dreigende ontslag aan te vechten maar ook de situatie van lesbiennes, homo's en biseksuelen op andere religieuze scholen te willen verbeteren. De school was donderdag vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar.