Bewoners tegen parkeerurenlimiet

DEN HAAG - Zo'n 3500 Hagenaars hebben een petitie getekend voor afschaffing van de urenlimiet op de parkeerpas voor bezoekers.

Bewonersvereniging Noordelijk Scheveningen wil dat mensen parkeeruren kunnen bijkopen, als de bezoekersuren op zijn. Sinds 1 maart 2011 zijn de blauwe parkeerschijven in Den Haag vervangen door een digitale bezoekerspas. Afhankelijk van het gebied, krijgen inwoners een maximaal aantal uren toegewezen. Als dat is overschreden, moeten ze het gewone tarief betalen.

De Haagse PVV heeft een initiatiefvoorstel ingediend voor het bijkopen van parkeeruren. Het voorstel wordt in november behandeld.

Betalen in de Notenbuurt

Ondertussen is de gemeente Den Haag aan het kijken of ze het betaald parkeren in de stad kunnen uitbreiden. Deze keer gaat het om de Notenbuurt. Voorafgaand aan een eventuele invoering, gaat de gemeente onderzoek doen om te kijken wat bewoners en bedrijven van betaald parkeren in hun wijk vinden. Onlangs heeft de gemeente een nieuw plan gepresenteerd om het aantal parkeerplaatsen in de Okkernootstraat uit te breiden.

Deel dit artikel: