Occupy Den Haag mag dit weekend blijven

DEN HAAG - De betoging Occupy Den Haag heeft vrijdagmiddag toestemming gekregen van de gemeente Den Haag om tot en met maandagmiddag op het Malieveld te blijven.

Maandag spreken de demonstranten met politie en gemeente Den Haag over het eventuele vervolg van de demonstratie. De beweging hoopt dan weer op een verlenging.

In Den Haag staan de demonstranten sinds zaterdag 16 oktober met hun tenten op het Malieveld. Ook in Amsterdam wordt gedemonstreerd; het Beursplein wordt door de beweging bezet.

Manifestie

Zaterdagmiddag is er een grote openbare manifestatie op het Malieveld. De debatten en workshops worden georganiseerd door de Occupy beweging.

De bijeenkomst in Den Haag begint om 12.00 uur.

Occupy beweging

De actie Occupy (‘bezet’) Wall Street begon op 17 september en spreidde zich wereldwijd uit als een olievlek. Betogers protesteren tegen de macht van banken, de inhaligheid van bedrijven en de in hun ogen falende politieke elite.

Ook de Nederlandse varianten komen voort uit onvrede over het financiële systeem. De manifestaties in Den Haag en Amsterdam zijn tevens bedoeld om solidariteit te uiten met de occupybeweging.

Deel dit artikel: