Kind (1) overleden na ongeval A4

DEN HAAG - Eén van de kinderen die bij de aanrijding op de A4 bij Leidschendam vrijdagmiddag zwaar gewond raakten, is 's avonds in het ziekenhuis overleden. Het kindje was een jaar oud.

Het ongeluk gebeurde toen een 31-jarige man uit Rotterdam de staart van een file te laat opmerkte. Hij was bezig met zijn mobiele telefoon en reed vol op de achterste auto.

In die auto zat een moeder met twee kinderen uit Aalsmeer. Het voertuig moest door de brandweer worden opengeknipt, waarna de drie zwaargewond met ambulances naar het ziekenhuis werden overgebracht. Daar overleed het jongste kind later.

Twee personen uit twee andere voertuigen zijn met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht.

Aangehouden

De file waar de man achterop reed was ontstaan nadat een half uur daarvoor een auto tegen een bestelbusje reed op de A4 ter hoogte van Leiden. Bij het ongeluk op het Prins Clausplein waren in totaal vijf voertuigen betrokken. De veroorzaker van het ongeval is door de politie aangehouden en na verhoor vrijgelaten. Hij blijft nog wel verdachte. De officier van justitie besluit later of hij vervolgd zal worden.

Na het ongeluk werd de hoofdrijbaan van de A4 richting Amsterdam helemaal afgesloten voor het verkeer. Daardoor ontstonden files van meer dan tien kilometer op de A4 in beide richtingen. Ook op de A13 richting Rijswijk stond het vast.

Deel dit artikel: