Nederlands Stripmuseum mogelijk naar Den Haag

DEN HAAG - Museum Meermanno in Den Haag krijgt een 'mooie aanvulling': het stripmuseum in Groningen moet verhuizen en trekt mogelijk bij Meermanno in.

De twee musea hebben een intentieverklaring getekend voor een samengaan. Een woordvoerster van Meermanno laat dat weten naar aanleiding van berichten in dagblad Trouw. Over twee maanden moet duidelijk zijn of de fusie kans van slagen heeft.

De collectie van boekenmuseum Meermanno herbergt nu nog geen strips. Volgens een woordvoerster zouden ze een mooie aanvulling vormen voor de collectie. Daarnaast hopen de musea samen meer publiek te trekken.

Het Stripmuseum moet in 2014 verhuizen. Bij een samenwerking met Meermanno zou het nieuwe museum voor boek en beeldverhaal in Den Haag op 1 januari 2014 een feit moeten zijn.

Vrees voor toekomst

Museum Meermanno vreesde een half jaar geleden voor zijn voortbestaan omdat de instelling veel meer eigen inkomsten moet verwerven om voor overheidssubsidie in aanmerking te komen. Dit jaar was er 385.000 euro extra nodig om op 1 januari de deuren te kunnen openhouden.

Het museum zegt nu optimistisch te zijn over de toekomst: veel geld is al opgehaald bij sponsors en particulieren. Op 29 november is nog een speciaal georganiseerde boekenveiling.

Deel dit artikel: