Zoektocht naar Jair Soares levert niets op

WESTLAND - Militairen hebben woensdag het hele gebied bij de strandopgang aan de Molenslag onderzocht, maar de zoekactie naar sporen van de vermiste Jair Soares heeft niets opgeleverd.
Het rechercheteam had het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gevraagd de haalbaarheid van een zoektocht te onderzoeken. In overleg met het Openbaar Ministerie (OM) is vervolgens besloten om ‘deze mogelijkheid niet onbenut te laten’, aldus de politie.
Onder meer leden van de Luchtmobiele brigade en van het Korps Mariniers kamden het strand uit nabij de strandopgang aan de Molenslag.

Onderzoek heropend

Jair Soares verdween op 4 augustus 1995 spoorloos. Het toen 7-jarige jongetje uit Rotterdam was een dagje naar het strand. Vorige week werd bekend dat de zaak is heropend naar aanleiding van informatie die dagblad De Telegraaf heeft aangeleverd.
Dinsdagavond besteedde het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak. Er werd onder meer een reconstructie getoond van hoe Jair er nu uit zou kunnen zien, als hij nog in leven is. Naar aanleiding van deze uitzending kwamen er tot nu toe 26 tips binnen, onbekend is of hier ook bruikbare tips bij zitten.