Eerste zitting in zaak-Anneke van der Stap

Ronald P. in de rechtszaal tijdens de Puttense moordzaak
Ronald P. in de rechtszaal tijdens de Puttense moordzaak
RIJSWIJK - De 36-jarige Ronald P. moet op woensdag 21 december voor het eerst voor de rechtbank in Den Haag verschijnen. Hij wordt door het Openbaar Ministerie (OM) verdacht van de moord op de Rijswijkse studente Anneke van der Stap.
Het gaat om een zogenoemde regiezitting. Er wordt dan bekeken hoe de zaak zal worden aangepakt. Wanneer de inhoudelijke behandeling gaat plaatsvinden is nog niet bekend.
P. wordt verdacht van moord op Anneke van der Stap, diefstal van haar spullen en het in bezit hebben van kinderporno.

Lichaam gevonden

Het lichaam van de 22-jarige Van der Stap werd op 22 juli 2005 gevonden in de bosjes langs het Jaagpad in Rijswijk. Ze werd op dat moment al elf dagen vermist.
Er is nog veel onduidelijk over haar dood. Zo is nooit vast komen te staan hoe Anneke om het leven is gekomen. Haar lichaam was is zo'n verregaande staat van ontbinding dat de doodsoorzaak nooit kon worden vastgesteld.

Spullen van Anneke

Uit onderzoek is gebleken dat Delftenaar Ronald P. meerdere goederen van Anneke van der Stap in zijn bezit had. Ook heeft hij volgens de recherche met haar pinpas gechipt.
P. werd vorig jaar in zijn cel aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de Rijswijkse. Hij zat op dat moment vast als verdachte in de Puttense moordzaak. P. ontkent iets te maken te hebben met de dood van Anneke van der Stap.

Puttense moordzaak

Vorige maand werd P. in hoger beroep veroordeeld tot 18 jaar gevangenisstraf voor de verkrachting van en moord op de 23-jarige Christel Ambrosius, beter bekend als de geruchtmakende Puttense moordzaak.
Hij kwam in 2008 in beeld nadat hij DNA moest afstaan. Daarop volgde een zogeheten match in de DNA-databank met een spoor naar de moord op Ambrosius.