Van Aartsen: 'Even aantikken met de ME heeft voortreffelijk gewerkt'

DEN HAAG - De mobiele eenheid (ME) is tijdens de jaarwisseling in actie gekomen in de Haagse wijk Ypenburg en in Zoetermeer. Volgens korpsbeheerder Jozias van Aartsen was dat nodig om de rust te herstellen in een verder rustige jaarwisseling. 'Even aantikken met de ME heeft voortreffelijk gewerkt.'

In Ypenburg werden bewoners met de wapenstok naar binnen geslagen. In Zoetermeer zijn veertien jongeren aangehouden omdat ze met molotovcocktails naar agenten hadden gegooid.

Dat gebeurde op de Danny Kayelaan. De ME kwam de agenten te hulp. Bij aankomst van de ME verspreidde de groep zich. Na een korte achtervolging werden veertien personen op gepakt voor openbare geweldpleging.

Ypenburg

Ook in de Olieslagerslaan in het Haagse Ypenburg was het onrustig. De ME voerde charges uit en dwong de bewoners naar binnen te gaan. Volgens een woordvoerster van de politie was er geen sprake van charges en is de ME slechts een paar keer door de straat gereden om de bewoners naar binnen te sturen.

Vorig jaar liep het op dezelfde plek in de wijk tijdens Oud en Nieuw ook al uit de hand. Het is nog niet bekend of er mensen zijn aangehouden.

Deel dit artikel: