Aangifte tegen vier schoolmedewerkers

ZOETERMEER - Niet tegen drie, maar tegen vier medewerkers van de Da Vinci school in Zoetermeer is begin dit jaar aangifte gedaan. Dat meldt het Openbaar Ministerie. Enkele ouders verdenken de vier medewerkers van seksueel misbruik en mishandeling van kinderen.

Het gaat om de directeur en een lerares. Volgens de advocaat van de ouders zou er nog een leraar bij betrokken zijn. Of het vierde personeelslid ook een leraar is, is onduidelijk. Tussen 13 januari en 2 februari zijn er bij politie Haaglanden vijf nieuwe aangiftes gedaan tegen medewerkers van de school.

Het OM vindt dat er onvoldoende aanknopingspunten zijn om een nieuw onderzoek te starten en heeft besloten om de vier medewerkers niet te vervolgen. De advocaat van enkele ouders die aangifte hebben gedaan heeft gisteren laten weten naar het Gerechtshof te stappen. Het hof moet beslissen of het OM de juiste beslissing heeft genomen of dat de vier alsnog moeten worden vervolgd.

Onvoldoende bewijs

Eind vorig jaar rondde het OM een onderzoek af nadat er aangifte was gedaan tegen de directeur en de lerares. Na dit onderzoek besloot het OM om niet tot vervolging over te gaan omdat er onvoldoende bewijs was.

Twee ouders die in september 2011 aangifte deden hebben ook in 2012 weer aangifte gedaan. De andere drie ouders legden in september al getuigenverklaringen af die in het onderzoek werden meegenomen. Deze ouders hebben nu besloten om alsnog aangifte te doen.


Geen toegevoegde waarde

De ouders hebben deze week van de officier van justitie een brief gekregen over de beslissing om geen nieuw onderzoek in te stellen. Volgens het OM heeft het opnieuw horen van kinderen in een speciale kindvriendelijke verhoorstudio vanwege het tijdsverloop en alle publiciteit over deze zaak geen toegevoegde waarde.

Volgens de officier van justitie is het onmogelijk om nu nog vast te stellen wat kinderen uit zichzelf vertellen en welke informatie zij van anderen hebben gehoord.

Deel dit artikel: