Van der Valk neemt afscheid van de Pier

DEN HAAG - De Scheveningse Pier van de familie Van der Valk wordt verkocht. Al 20 jaar is het karakteristieke bouwwerk in handen van de horecafamilie, maar de pier gaat in de etalage.

Eind 2011 werd bekend dat de familie geen geld meer wilde investeren in de pier omdat ze er geen brood meer in zien. Een maand eerder werd een deel van het evenementencomplex in de badplaats door een korte, felle brand verwoest.

De familie zegt nu met pijn in het hart afscheid te nemen van de pier, die meer kost dan hij oplevert. 'Die miljoenen kunnen we beter ergens anders in steken', aldus Rob van der Valk.

'Normaal bedrag' 
   
In 1991 kocht de restaurantfamilie de pier voor het symbolische bedrag van een gulden van verzekeraar Nationale Nederlanden. Zo'n koopje is het niet meer. Van der Valk vraagt nu 'een normaal bedrag'. Wat de vraagprijs precies wordt, wil de familie nog niet bekend maken.

De gemeente Den Haag laat weten, dat zij de Scheveningse Pier niet zal kopen. Wel doet ze een oproep aan ondernemers om 'deze icoon van de stad' te kopen en op te knappen. De pier is een belangrijk onderdeel van het Masterplan Scheveningen. Maar een projectontwikkelaar om de pier volgens dit plan te renoveren, heeft zich nog niet gemeld.

Deel dit artikel: