Rapport: geen seksuele intimidatie door wethouder

WASSENAAR - In Wassenaar lijkt geen sprake te zijn geweest van seksuele intimidatie van een raadslid door wethouder Henk de Greef. Dat is de belangrijkste conclusie uit een rapport over de zogenoemde seksrel.

In het rapport staat dat het incident nooit uitgebreid in de politiek en media had mogen worden besproken. De zaak had binnenskamers opgelost moeten worden. Verder blijkt uit het rapport dat de raadsleden die de beschuldigingen hebben geuit, niet wilden meewerken aan het onderzoek.

Op die bewuste avond op 12 februari hebben er in het raadhuis 12 mensen aan tafel gezeten, maar vier daarvan wilden niet aan het onderzoek meewerken. Dat heeft volgens de onderzoekers geen invloed gehad op de conclusies van het rapport.

De Wassenaarse wethouder De Greef zou op die avond tegen een vrouwelijk raadslid intimiderende dingen hebben gezegd. Zo zou hij haar met de gordijnen dicht een lesje willen leren, en zou hij daarbij hebben gesproken over een geslachtsdeel van 23 centimeter. Volgens het rapport is dat onzin, en heeft De Greef dergelijke uitlatingen niet gedaan.

Aangifte

Burgemeester Jan Hoekema gaat geen aangifte doen van laster en smaad. Wethouder Henk de Greef komt later op de middag met een verklaring.

Het rapport is gemaakt door bureau BING, dat vaker dingen onderzoekt in opdracht van gemeenten.

Het rapport is hier na te lezen.

Deel dit artikel: