Museum Wassenaar ruim 30 miljoen

WASSENAAR - Het nieuwe museum dat gepland is op landgoed Voorlinden gaat meer dan 30 miljoen euro kosten. Multi-miljonair Joop van Caldenborgh heeft woensdag de plannen voor het museum gepresenteerd.

Hij betaalt het museum uit zijn eigen zak. De aankoop van het landgoed kostte 15,5 miljoen. Van Caldenborgh heeft tegen Omroep West gezegd, dat hij verwacht dat de bouw nog iets meer kost. Daarmee komt het totaal zeker boven de 30 miljoen euro. De zakenman werd rijk in de chemie.

Formaat: voetbalveld
Het is de bedoeling dat het nieuwbouwdeel van het museum ongeveer 7500 vierkante meter gaat tellen. Dat is zo groot als een voetbalveld.

In het gebouw is plek voor een deel van de enorme kunstcollectie van Van Caldenborgh zelf. Het gaat om werken van onder meer Andy Warhol, Damien Hirst en Tempi & Wolf.

Meijendel
Het landgoed in Wassenaar grenst aan natuurgebied Meijendel. De vergunningen voor de bouw zijn nog niet rond, maar burgemeester en wethouder waren woensdagmiddag wel zelf bij de presentatie voor de plannen. Burgemeester Hoekema was uitgesproken enthousiast.

Als de vergunningen rondkomen, zou het museum in 2014 opengaan voor publiek. Het zou dan rond de 75 duizend bezoekers per jaar kunnen trekken, heeft Van Caldenborgh laten berekenen.

Deel dit artikel: